Anak-anak Buah Pak Pis

Sembang Kuat Hari ni

Tuesday, August 9, 2011

Hari-Hari Nak Pergi Bank Simpanan Nasional Seremban Kalau Macam Ni

Assalamualaikum...

Nah hambik kau, bukan main panjang tajuk entri aku.. Banyak-banyak Bank kat Malaysia ni, Bank Simpanan Nasional kat Seremban ni la yang aku paling Goma (Suka) nak pergi. Tak kesah la dalam bulan Puasa ke bukan dalam bulan Puasa ke aku tak kira aku nak pergi juga.


Perjalanan di Tengahari dimana Matahari yang sedang terpacak, aku mengagahkan diri aku untuk settelkan cek yang Nuffnnag bagi haritu, dah dekat 8 hari aku tak settelkan. Jadi nak dijadikan cerita, aku pun masuk ke Bank BSN ni dengan keadaan layu, walaupon ramai yang cakap muka aku macam Aaron Aziz, tapi nak buat macam manakan (sila muntah).

Masa aku nak tekan butang merah tu untuk ambil nombor giliran, tetiba ada note besar menyatakan "Urusan cek sila ke kaunter Khas", aku tenung bait-bait nota cinta tu dan aku pun memutarkan leher aku mencari-cari Kaunter khas, Tapi aku gagal mengesannya. Tanpa banyak cerita, aku terus ke kaunter kat tepi tu, aku lupa la nama kaunter tu, sebab...Jeng Jeng Jeng....Sebab aku terpaku, dipaku dan terpahat dek kecantikan awek Bank yang sedang menjalankan Tugasnya..

Bermula la bayang senda gurauan aku, Aku tenung je, aku perhatikan je, halamak...manisnya KURMA ini, cantiknya..hadussss...Aku pon pergi kat dia dan membetulkan segala kekacakkan aku ni...dan aku tanya dia:

Aku                    : Saya nak buat urusan berkenaan Cek la..
Awek Bank Cun : Oo..(sambil senyum)..Encik boleh ke kaunter 5 dan tunggu di sana ye (dia senyum lagi)

Cis..Kenap dia panggil aku Encik??. Panggil la aku Abang sayang. Pastu aku pun memulakan langkah untuk ke kaunter 5 sambil mengawal pergerakan langkah aku sebab kepala lutut aku dah bergoncang kuat dek kerana penangan kecantikan awek Bank tu tadi.

Sampai je aku kat kaunter 5, aku pun hulurkan cek aku, dan halamak kali kedua, umangaii..lawa jugak..hadusss..Manisnya KURMA ini. dia senyum je. Aku tak kira, apa nak jadi-jadilah, Aku nekad nak mintak nombor talipon. aku rilek jek sampai dia settel uruskan cek aku. dan dia pun mula bercakap :-

Awek Bank cun-cun : Ni Encik sila tanda tangan disini.
Aku                          : ohh..sini ye (suara aku bertukar sebijik macam yusri kru)

Aku pun tarik nafas panjang-panjang dan menunggu ayat terakhir dari awek ni :-

Awek Bank cun-cun : Ni Slipnya Encik.

DAN tanpa berlengah lagi, aku terus potong ayat dia dan aku cakap :-

Aku : Terima kasih...............................

Aku toleh dan aku terus bla..dan masa nak keluar tu puas gak aku berfikir, apa sal mulut aku boleh terus cakap Terima kasih??? tak pe lah. asalkan ada perkataan Kasih pun jadilah...hurmm, Tak pe lah bulan depan try lagi.



Tik tok tik tok : Layanan Kat Bank BSN seremban tadi memang best sebab, pekerjanya ramah dan sopan santun, ditambah pula dengan perkhidmatan yang cepat... i love you too awek BSN kuasa 2.




26 comments:

iera said...

sebelum komen, nak cakap pak pis kacak macam aaron aziz..hehehe..

komen:- lau cam tu, kene lah simpan wit byk2..ari2 leh jumpe awek2 BSN..:))

ghab van hal said...

reserve kat aku satu. jangan makan sorang..=)

farah hanim said...

xder pertndgn doodle pon
tp skrg sume gile doodle
fara pon nak gak blaja ;D

PeRmAtA bIrU said...

hahahah.. awek bsn tu cunnn erk??? kalau pak pis minta nom fon tadi mesti dapat.. hahahah... lidah terkelu plak..:) hish rugi awek tu tak dpt pak pis yang macam aaron aziz ni..:)

Mr.Thinker@Ali said...

peh, x dapat nak bayang macam mana. siap ketaq lutut tuu. gagal betul aku berimaginasi kali ini. tapi, tapi, kenapa terima kasih? kenapa tidak kesampaian ucapan itu? argh!


aku yg frust lak tibe2 ni knp?

lain kali patah balik ler minta nombor. try and error. mana tau dapat. hehehe. :D

Pn. Sheila said...

hehehe... pak pis... jgn main mata k, nti lebam bijik mata...

Pak Pis said...

Mr.Thinker@Ali

aku tak sampai hati nak mintak number fon sebab aku lapa la..Penat oo nak usha-usha ni...

Diya Lolipop said...

pak pis bulan pose xleh gtal2 tau huhuhuhu t tkt tbtal pose plak :)

Abg Ijal said...

Awek bank yg chun tu tak perasan ke Aaron Aziz ada kat depan dia?
Manyak lugi laa itu awek...hu hu

stellaizz said...

hahahaha pak pis.baik2 jgn main mata.. entah2 bini org ke?bahaya2 ???ish ish :)

[sutera kasih] said...

wiwiwiitt..msti byk tuu..pak pis sila blnja kitorg hehe


urmm, cuba jantina yg berlawanan yg jaga kaunter tu..

Pak Pis said...

[sutera kasih]

duit nuff dari Blog pak pis yang dulu la kakak...ciput jek hurm :(

sangkakelubi said...

bulan2 posa nie jgn slalu dgt g bsn tu..hahaha..

fiq. said...

ces... awek2 itu ada ilmu penepis kot,

bagi lelaki2 kelu lidah,baru tak banyak cakap.

diana said...

kesian baca entry ni...





hahahahh

i'm ezza haniza said...

hoiiiiiiiiiiii..gatainyaaaaaaa!

i'm ezza haniza said...

pak pis ! dekat entry bawah ni,yang u komen,it's not my father ,my friend's father,,aiyaaaaa.......sedihh aii...cer baca betul2..

http://takkeciksgtpown.blogspot.com/2011/08/kasih-seorang-ayah.html

i'm ezza haniza said...

no biggie :) tak marah pon #sobsss,,, :)

hehehehe :)

Pak Pis said...

ye la tiew? :(

Aina said...

Pak pis kacak macam Aaron Aziz...

heeee...suke???

Adehh lawak bila akak duk bayang cemana Pis gatai nak usha awek bsn tu.bukan mcm aaron aziz tp ala-ala pak aziz satar dlm filem p ramlee laa....kihkih.ce tgk citer pendekar bujang lapok

jangan mara ha....:P

L said...

ibadah sunat vs menda dilarang!
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/ibadah-sunat-tp-xbetul-caranya.html

L said...

ibadah sunat vs pkra dilarang!!
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/ibadah-sunat-tp-xbetul-caranya.html

QueeN TerataI said...

pak pis.. kalo nak tau BSN mmg amik awek cun melecun je yg duk kat kaunter.. kalo x caya pergilah kat mana2 cawangan BSN... awek kat kaunter mesti cun... yg lelaki plak kacak2... dulu masa belaja kat Sintok ada cawangan BSN dlm university.. rase hari2 nak pergi coz dpt tgk akak2 yg cun lg menawan dgn kebaya BSN tu ditambah plak dgn abag2 hensem yg always tersenyum... hhehehehe

Terbang Bersamaku said...

boleh tahan notty jugak pa pis ye...! heppp! :p

Hanis MY said...

pertama kali singgah sini...salam kenal pakpis...ahaha lawak la...next time pergi sebab urusan ke sebab awek cuns?

Queen F said...

wahh rezeki pak pis ye :D kan best kalau pegi bank dapat layanan mesra macam tu kan.. hati senang je, kalau kena yang muka macam dah seminggu tak makan orang haihh sumpah rasa nak balek tanak datang2 dah -.-' btw pak pis, intai2 la yang ensem2 pas kat anak buah ni :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...