Anak-anak Buah Pak Pis

Sembang Kuat Hari ni

Friday, August 5, 2011

Uniknya Ramadhan Di Tempat Aku

Assalamualaikum...


Ni aku Join Segmen di Bangku kosong, Sesiapa yang Nak Join Sila one klik di >>>Link<<<

3 Keunikan yang berlaku di bulan Ramadhan di tempat aku adalah :-

1) Bila datang je bulan ramadhan ni, yang bestnya kat MAMBAU SEREMBAN NEGERI SEMBILAN ni adalah Gerai-gerai kueh mueh untuk juadah berbuka puasa. Mambau ni terletak di Jalan lama nak ke Port Dickson dan Yes..Mambau ni la kampung Nabil maharaja Lawak tu.., jadi Jururawat pelatih ramai yang akan berhenti jap kat mambau ni dan beli kueh, dan Pak pis akan berada di situ untuk menatap kecantikan awek-awek Jururawat ni..waaaaa....

Ke-unikannya adalah Penduduk kampung ramai yang dapat cari duit poket menjelang hari raya...

2) Datang je Bulan Ramadhan ni, ha Muncul la Geng-geng aku yang berada di Perantauan nun hahah, perjumpaan akan berlaku di Surau kampung mambau, Perghhh..oleh sebab ada yang kerja jauh-jauh jadi diorang balik kengkadang jek, bila dah jumpa hahah, hambik,...tak ingat dunia sudah...Best dapat jumpa geng-geng yang dari kecik ni, dan lagi best tengok diorang dah berjaya hurmm...


dan yang terakhirnya adalah

3) Bestnya Bulan ramadhan kat tempat aku ni adalah , ramai anak-anak muda akan tidur lambat sebab nak tunggu sahur, tak tau la kenapa, untuk menjaga kampung supaya perompak gagal merompak kot, Mula la perbualan yang mencuit hati di antara kami menceritakan kesah-kesah masa kanak-kanak dulu kes ponteng puasa la, kantoi tak puasa ngan mak la macam-macam bro hahahha....

6 comments:

Abe Goreng said...

Haha.lawak gila.Eh Pak Pis, slmt b,pose. :D

UPDATE: Kat Bazar Ramadhan Pun Jadi!!!

linda a.k.a ibusumaiyah said...

best nyerrr......alahai windu kat kampung den....di perak nun....

samer laa...orang muda-muda, yang lelaki laaa lepak kat bas setop sampai nak sahur...sebab adik akak pun wat gitu...sahur baru balik umah...pastu g kerja lak tu...menoreh bagai....hehehe

Jumpa sesekali ngan kengkawan pun best kan....at last..tak tahu sape yang bercakap..sape yang dengar....sumer nak bercakap n sumer kena dengar...heheheh

p/s....hebat nyer karikatur tu....

QueeN TerataI said...

hehehehehe.. bkn yg best sbb ada ramai jururawat pelatih ke pak pis? hehehehe errr dulu sis belaja kat kuala pilah.. dulu pandai gak ckp nogori... skrg ni dah x berapa nak pandai la...

cik rama-rama said...

jururawat kek spital bosar tu lar tu..rmai nurse kek stu kan..hihihi

Pak Pis said...

yo la cik rama-rama..jururawatan mosti kek hospital tompek err... mano kek terminal lak hehehehe

sakurasue said...

wah tak tido smpai pagi ke?? comfem ngntuk time sahur tuu.he

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...