Anak-anak Buah Pak Pis

Sembang Kuat Hari ni

Sunday, August 14, 2011

Keroncong Untuk Siapa?? Untuk Aku La..

Assalamualaikum...

Keroncong, herm apa maksud keroncong ni agaknya??. Aku mati-mati ingat keroncong ni adalah adalah sejenis tindakan gegurl sekarang ni yang duk tangkap gambar lalu menonongkan bibir mereka seumpama sedang mencium dan mengesan bau kentut dari sang teruna sebagai salah satu teknik untuk mencari pasangan hidup. Dan aku juga bertanggapan yang perkataan keroncong ini hanya untuk perot yang keroncong akibat tak bersahur lalu memnbuka puasa didalam Tandas. dan aku juga kerap kali tersalah sebut perkataan keroncong ni seperti : Ketolong, kepong-pong, kelentong,ke-pocong dan keTuntung.

Aku nak cerita pasal Musik :-
Keroncong ni adalah sejenis musik yang berasal dari Portugis yang telah diperkenalkan oleh para pelaut dan budak-budak kapal Niaga Portugis ni Sejak abad ke-16 lagi. Mau cerita lebeh?? Sila klik >>link<<.

Semenjak Ana Raffali meluahkan kata-kata cintanya kat aku aritu (aku tipu), aku pon mula la mencari lagu-lagu yang ada nama Ana sebagai tanda aku ni adalah seorang gentel-gentel men . Dan carian yang paling shahdu yang aku dapat adalah lagu Pak cik M. Nasir...haaa..lagu Keroncong untuk ana.

Meme terbaik amat lagu Kepong-pong untuk ana ni dari Pak cik M.Nasir, boleh aku katakan yang Musik-musik dia tu seumpama Nyanyian suara HATI JIWA RAGA kain batik mahal tak??. Ok aku dah melalut. Sila layan Video youtube di bawah :-


11 comments:

stellaizz said...

perot ku keroncong...lagu pon ada ea....

Diya Lolipop said...

oo...bru tau....dr portugis rupeyer....walaupon...melalut....mule2...tpi still leh paham.....hahaha

alif haris said...

best kot lagu tu hehe

singgah sini ye pakpis :)

linda a.k.a ibusumaiyah said...

dari portugis pastu datang mesia yer cikgu pak pis?...perut tu keroncong kan? tu yang suka lagu keroncong untuk ana tu...


*** dah terikut melalut gak...huhu

Queen F said...

okay aku rasa outdated gila sebab 1st time aku dengar lagu ni.. -.-' HAHA okay pak pis tanx sebab kenalkan aku dgn lagu ni.. best jugakk.. haha

fiq. said...

kroncong untuk pak pis, takkan la pak pis taktau kot keroncong tu ape (eh,saya pon baru taw)..hukhu

Abg Ijal said...

Lagu febret abg Ijal!!
Musik dia lain dari yg lain.
TQ info terkini dan mutakhir...ropa-ropanya keroncong berasal dr portugis yek!

Muhammad Rahman said...

hehe ade lak lagu keroncong..

Mr.Thinker@Ali said...

keroncong tu bukan macam sanggul ke?

[sutera kasih] said...

haha kelakar pakpis ni..

cik rama-rama said...

alar..lgu m.nasir sume lyan..lirik dye mmg terbaik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...